С 30 бона спешно ремонтират Социалния патронаж

25 000 лв. от бюджета на Общината отпуснаха съветниците днес заради спешен ремонт на кухненското помещение на Домашния социален патронаж. Реконструкцията идва след проверка на инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните, които са констатирали лоши хигиенни условия в помещението.

Общата нужна за ремонта сума е 30 000 лв., с тях ще бъдат боясдисани и освежени стените на кухнята, ще се ремонтират санитарните възли, ще се подмени ел.инсталацията, разказа директорът на патронажа в Димитровград Любомир Филипов. Предвидено е още и обособяване на миялно помещение, както и закупуването на техника. "Ремонт в кухнята не е правен от десетилетия, а заложените в бюджета на патронажа 5 000 лв. са недостатъчни", поясни още директорът.

223 социално слаби, трудноподвижни хора и пенсионери ползват в момента услугите на патронажа, чийто персонал разнася топла храна и хляб в Димитровград и селата Горски извор, Крум, Каснаково, Ябълково и Добрич. Пълният капацитет на социалната услуга е от 250 души. За супа и основно ястие без хляб потребителите плащат малко под 40 лв. на месец. Ако ястията са три и се добави цял хляб сумата става около 60 лв. месечно.

Т.Вълчева

 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини