"Лятото в другите очи" показват в галерията

Нели, Николай и Надежда Стойнева по време на откриването на изложбата

Първата си подредена изложба в живота представиха снощи Николай Шидеров от ПМГ"Ив.Вазов" в Димитровград и Нели Христозова от хасковската езикова гимназия. От седмици те работят като доброволци към димитровградската галерия "Петко Чулчулиев" и успяха да подберат за пред публиката 34 картини от 28 художници,

Изложбата носи заглавието "Лятото в другуте очи" и представя творби, тематично свързани с най-топлия месец на годината. Младите хора споделиха, че са истински развълнувани от множеството ценни картини и информация, съхраняващи се в местната галерия. Николай допълни, че вече има и свои фаворит сред художниците - Недко Солаков.

Николай и Нели сами се бяха погрижили за плаката за изложбата, както и за музикалното оформление при откриването. Много приятели на двамата доброволци дойдоха на откриването на изложбата, а галеристката Надежда Стойнева подчерта, че за пръв път мястото се пълни с толкова млади хора. Изложбата ще остане в галерията до края на август, а това бе последната културна проява преди лятната ваканция.

Т.Милева

Галерията в Димитровград се напълни с млади хора
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини