Взривиха мерцедеса на хотелиерски бос в Пловдив

Луксозният „Мерцедес CL 500” на пловдивски хотелиерски бос е бил взривен снощи в града на метри от Трето РПУ и Новотел "Пловдив". Взривното устройство е избухнало около 21.30 ч., а колата е била паркирана на ул. "Брезовска" 12, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Пострадали при инцидента няма, но по автомобила са нанесени значителни щети. Служители от отдел БОП-Пловдив продължават работа по установяване на способа на взривяване, използваното количество взривно вещество и вида му.

Колата се е намирала на метри от ресторант „Хепи” до Новотела, където по това време е имало клиенти, съобщават "Фокус" и в. "Марица". По информация на вестника мерцедесът е собственост на пловдивския бизнесмен Малин Марчев.
Според разследващите бомбата е била поставена за сплашване.
Случаят се поема Окръжната прокуратура.

Прави се повторен оглед на място от Дирекция "Оперативно-техническо осигуряване” (ДОТО), разпитват се свидетели на взривяването и лица, имащи отношение към случая, за да се съберат допълнително доказателства.

Малин Марчев е сред най-заможните пловдивчани. Съсобственик е на няколко от най-големите и лукскозни хотели в Слънчев бряг, съобщава пловдивският сайт "Под тепето". Инвестира в строителство и участва в поне дузина дружества.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини