Нов метод: Обир с упойка

Родните апаши внесоха чуждо ноу-хау и започнаха да обират с упойка. Крадците използвали различни вещества, за да приспят жертвите си и да ги окрадат. "Има отделни случаи, които се разследват", коментира вчера вътрешният министър Цветан Цветанов. Новият метод се използвал особено по време на летния сезон, когато апашите атакували чуждите туристи, разказаха криминалисти, цитирани от АСН.

Обирджиите сипвали в питиетата на жертвите си разтвор на веществото "Ривотрил", което ги приспивало за няколко часа. Другото любимо приспивателно било "Рохипнол", което пък можело да се сложи в храната. Много често обаче обирите ставали, докато жертвите спели в хотелските си стаи. Апашите пръскали със специален спрей под вратата или през прозореца, след което безпроблемно изнасяли всичко ценно.

"Тежката организирана престъпност и кражбите на автомобили намаляват, но последствията от кризата са изиграли роля при конвенционалната престъпност. Кражбите са се увеличили най-вече в малките населени места, където се наблюдава висока безработица", заяви още вчера министър Цветанов, който взе участие в кръгла маса "Динамика на конвенционалната престъпност в България 2000 - 2010 г.".

Според данни на Центъра за изследване на демокрацията въпреки продължаващия спад на убийствата в България продължават да са на нива над средните в ЕС. Данните показват още по-значително нарастване на домовите кражби в сравнение с регистрираните в МВР, както и на недокладваните заплахи и нападения. Според шефа на МВР до 1,5 години ще е готова Централизираната информационна система, която ще свърже полицията, съда и прокуратурата.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини