Изнасяме биомесо от бизони. Преглед на регионалния печат

България изнася биомесо от бизони, пише във водещ материал на първа страница днес „Хасковска Марица”. Става дума за фермата край тополовгладскоо село Орлов дол, която очаква да получи до дни лиценз от немска организация. Това ще е единствената ферма за бизонско биомесо в света.

Кметът в сатурнова дупка, пак болен за делото „Билла” анонс над главата в броя. Темата е водеща на трета страница. Вчера бе поредното отлагане на процеса.

Преброяването вдигна безработицата, друг акцент от 1-ва. Хората без работа в областта са с 5000 повече от официално обявените.

Шофьорка сече път на автобус, праща го в канавката, друго заглавие от страницата. Става дума за вчерашната катастрофа край Малево.

Хесковлии загърбиха разделното сметосъбиране, акцент от 2-ра. Цветните „бобри” са пълни с всякакви бокуци, „Титан” не могат да ги вдигат, допълва изданието.

Апаши оскверняват гробове в кв. „Македонски”, заглавие на голям материал на 4 страница. Подписка с искане за разширяване на гробищните паркове в Кенана и Македонски са изпратили до кмета и областния управител жители на квартала. Отговор досега нямало.

Савко Кътев: Напуснах работа, за да се готвя за световното, заглавие на интервю на 5 страница. То е със състезателя по вдигане на тежести Савко Кътев.

Това бяха основните теми в днешния брой на „Хасковска Марица”. „Новинар юг” излезе във ваканция през август.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини