Селата изкупуват дървата в Хасково

Заради наплива от селата, за дърва се чака по седмица. Складовете са почти празни, всеки нов тир се разтоварва и дървата веднага заминават по адресите

Поне седмица предварително трябва да се запише клиент за доставка на дърва за огрев. Това показа проверка на Haskovo.net в складовете на „Кърджалийска“. Според Таня Радичева от фирма „Транс“ причина за наплива били многото клиенти от селата. Тази година те може и да не получат от евтините дърва от общинския горски фонд, защото докладната записка за сечта тази година не бе гласувана от ОбС преди месец. Това обезпокоило хората от селата че ще останат без топло за зимата и те хукнали по складовете в Хасково. 135 лева за тон нарязани и нацепени дърва е цената в почти всички складове в областния град.

„Като им пресметна разходите, нашата цена излиза същата, както и при „евтините“ дърва, които се доставят по списъци в селата. Остава им само хамалогията и разправията“, коментира Таня Радичева.

За доставка извън града обаче се заплаща допълнително за транспорт. Доставката в рамките на Хасково е безплатна в повечето от фирмите.

Тодор Кръшков

Таня Радичева
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини