Измамник събира данъци, не се легитимира

Измамник е пробвал да събира „стари данъчни задължения“ в Хасково, сезираха хасковлии. Днес мъж около пенсионната възраст, дори е опитал да измъкне пари от редакцията на хасковското "Дарик" Радио. От присъстващите журналисти е било поискано 3 500 лв стари задължения, като това било представено дори като „помощ“ за длъжника. Шашнатите колеги съвсем резонно са поискали от лицето да се представи и да се легитимира като служител на НАП. Макар че само преди минута мъжът питал за Дарик, сега си „припомнил“ че търси Дария и незабавно напуснал редакцията. За случая е била уведомена полицията. Междувременно други хасковлии споделиха, че често са виждали из града мъж с подобно описание, който се заговарял с минувачите. Не е ясно дали е пробвал да измами и тях. Не е ясно и какво е психическото му състояние.

От НАП Хасково обаче реагираха мигновено. В специално прессъобщение уточниха, че всеки данъчен, който не представи служебната си карта, е измамник. На служебната карта данъчният е представен със снимка. Хартията е защитена с воден знак. На гърба на документа са изписани правата, които данъчните имат по време на проверката. Служебната карта съдържа още номер, дата на издаване, трите имена, ЕГН, длъжността на инспектора

Нещо повече, данъчните не приемат и не изискват плащане в брой. Всички задължения към бюджета се плащат безкасово по банковите сметки на НАП. При просрочени задължения, длъжника се кани в оифисите на НАП, а не обратното-да го посещават на място. При подобни съмнения звънете на тел.0700 18 700 на цената на един градски разговор, съветват данъчните.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини