Здравните инспектори: Няма проблем с водата в димитровградския басейн

Желаещи да скачат имаше и днес в димитровградския басейн показа наша проверка

Няма проблеми с качеството на водата в димитровградският басейн "Химик", тя е отговаря на всички изисквания и не е замърсена. Това заявиха с отговор на запитване на Dimitrovgrad.bgvesti.net от Регионалната здравна инспекция в Хасково.

Оказа се, че от близо три седмици на единствения басейн в Димитровград - "Химик" има сериозен отлив на посетители. След откриването на сезона през юни мястото се е посещавало от близо 200 човека дневно, а днес те се броят на пръстите на едната ръка.

Въпреки, че входът за лица под 18 години е безплатен, а за възрастни билетчето е 2 лева, димитровградчани бягали заради слух, че във водата на басейна има открити коли бактерии. Това разказаха работещи там, пожелали анонимност.

Днес от Здравната инспекция в Хасково потвърдиха, че са вземани проби от водата миналия месец, но замърсяване е открито само в детския басейн до входа. В този за възрастни няма засечени отклонения от стандартните показатели. Идния вторник ще излезнат резултатите от новата проба, взета през август, казаха от РЗИ.

Дали заради хладното време или упорито върлуващия слух в Димитровград, но малко бяха желаещите да се къпят в басейн "Химик" днес. Треньорът по плуване тук Емил Яворов коментира, че заниманията по водно спасяване и плувни спортове продължават три пъти в седмицата до края на сезона. Според него хората са малко и заради отпускарския период, а и повечето деца заминали по селата.

Към басейна работи и кафене за търсещите прохлада и отмора в жегите

От месец към басейн "Химик" работи и кафене, което също търпи негативи заради липсата на достатъчно посетители. Според собствениците, не е изключено слуховете за проблемите с водата, които са преувеличени да се дължат на конкуренти от региона. 

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини