И крумчани се сдобиха с жп спирка - мечта

ЖП спирката в Крум е като от филм и все още неизползвана

С красива бяла ЖП спирка разполага димитровградското село Крум, тя е част от проекта по завършващата електификация на ЖП отсечката Пловдив-Димитровград. Всяко едно от населените места по новата линия имат подобни съоражения, разказаха пред Dimitrovgrad.bgvesti.net работещите на обекта. Все още необитаемото място привлича погледите си с европейския вид и чистота.

В Крум се надяват тази визия да се запази и след като ЖП спирката започне да се използва. Очаква се това да се случи до края на септември тази година, когато италианската фирма "Асталди" приключва работа по строежа на жп линията. От началото на тази седмица започна поставянето на електически стълбове в района от Крум до Димитроград, които ще захранят с ток жп отсечката, показа наша проверка.

Че договорът на "Асталди" изтича до края на септември потвърди пред журналисти в началото на юли и зам.кметът на Димитровград Красимир Минев. След като бъде избран изпълнител на отсечката от Димитровград до Свиленград, фирмата ще трябва да извърши и строително-монтажните работи по линията Първомай-Димитровград, стана ясно още преди два месеца.

По новата жп отсечката между Крум и Димитровград започна монтирането на ел.стълбове

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини