В Сталево пак на нож срещу кариера за добив на латити

В Сталево са известни с недоволството си, протестите срещу затварянето на временния прелез при строежа на ЖП отсечката станаха многобройни

В димитровградското село Сталево пак недоволстват. Този път заради готвеното идния вторник обществено обсъждане на Доклад за оценка на въздействието върху околната среда на пловдивска фирма, която иска да изгради кариера в района на местността "Хасара".

Пред Dimitrovgrad.bgvesti.net кметът на Сталево Панчо Панушев бе лаконичен, че кариера няма да има. Панушев е убеден, че на това ще се противопоставят отново жителите на димитровградското село, но не уточни дали този път това ще стане под формата на протест или гражданско неподчинение. "Елате в 11.00 часа на 30 август в читалището на селото и ще видите", каза Панушев. Той припомни, че това е второ обществено обсъждане с искане за изграждане на кариера в историческата местност "Хасара". Там от фирма "АС-СТОУНС" искат да добиват латити.

Панчо Панушев

Иначе сталевци станаха известни и с няколкото протеста срещу премахването на временния ЖП прелез при строежа на новата електрифицирана линия миналата година. След бунтовете, сталевският кмет издейства от премиера Борисов обещание на нов ЖП надлез, свързващ нивите със селото. Популярният като Мърфи кмет дори занесе голям сом на Бойко, но засега няма ефект от инициативата.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини