Регистрираха Да за Димитровград в ОИК

Катя Панева, представляваща ДСБ в коалицията "Да" за Димитровград" съобщи за регистрацията на политическата формация в ОИК

Коалиция "Да" за Димитровград", включваща осем политически организации се регистрира за участие в Общинската избирателна комисия - Димитровград. В нея влизат Общността на демократичните сили (ОДС), СДС, ДСБ, Движение "Герьовден", БЗНС ,Обединени земеделци, Обединена социалдемокрация и Общество на нова България, каза днес Катя Панева, представляваща ДСБ в коалицията.

Политическата формация е подала документи за участие в изборите за кмет на общината, кметове на кметства и общински съветници. Имена на кандидати на този етап не са обсъждани, каза Панева. Представителите на партиите ще се съберат допълнително и ще уточнят кандидатурите за съветници и кметове на общината и селата. Катя Панева припомни, че от партиите в "Да за Димитровград" само ССД е номинирала Стефан Димитров за кмет. Това обаче, ще бъде коментирано на по-късен етап.

 

34 партии и коалиции са се регистрирали от началото до обяд днес в ОИК Димитровград. От тях седем са инициативните комитети, останалите са политически сили. Тази сутрин регистрация за участие в изборите са подали от бургаската партия "Средноевропейска класа" и партията на Зелените. В надпреварата за кмет се включва и сегашният управник на димитровградското село Сталево Панчо Панушев, които е регистриран от инициативен комитет.

Регистрацията на партии и коалиции за участие в изборите приключва тази неделя, 28 август. От идния понеделник започва приемането на документи за надпреварата в местния вот за общински съветници, кметове на община и кметства, казаха от ОИК.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини