Исландец избра да играе шах в Димитровград

70 участници се записаха в турнира по шахмат, който се провежда за трета поредна година

С международно участие ще се запомни тазгодишното издание на шахматния турнир, на който Димитровград бе домакин вчера и днес. Проявата се организира за трета поредна година в рамките на спортната програма за празника на града, а мястото бе ресторант "Москва". Исландецът Бирни Кристинсон бе първият международен участник в турнира, който мери сили с още 69 шахматисти от страната, сред тях и гросмайсторът Кирил Русев. Шампионът е родом от Димитроград, но се състезава за отбор в Плевен.

На 8 години бе най-младата участничка в турнира - Денис, а най-възрастният бе 80-годишният Динко Черненков. За пръв път тази година при облекчени условия върху черно-бялата дъска мериха умения и пъргав ум социално-слаби хора. За тях бе осигурен безплатен обяд, поясни организаторът Райчо Иванов от шахматен клуб "Традекс". Той допълни, че е била отправена покана и към състезатели от съседна Гърция, но те са договорили участие в друг турнир по същото време като този в Димитровград.

В късния следобед днес бяха раздадени наградите на участниците в "Димитровград опен", организаторите от Общината и шахматен клуб Традекс връчиха и парични стимули на най-изявените състезатели.

20-годишния Бирни Кристинсон умува върху поредния си ход

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини