Димитровград почете Съединението

Деца от училището в кв. Черноконево изнесоха кратък рецитал за празника

С 20-минутна церемония пред паметника на Трите поколения в димитровградския квартал Черноконево бе почетено Съединението на България в Димитровград. Кметът на общината Стефан Димитров, председателят на ОбС Катя Чалъкова, кметският наместник на квартала Коста Тодоров, общински съветници, представители на различни политически формации, интелектуалци и граждани положиха цветя и венци.

Слово за един от най-забележителните моменти в българската история-Съединението на Княжество България с Източна Румелия произнесе директорът на училището в Черноконево Елена Петкова. Тя подчерта, че Съединението е първа крачка към обединението на българската нация и е предшествано от различни битки и национално-освободителни борби.

"България е дала урок на Великите сили, които със своята мощ променят хода на историята", каза още Петкова. Ученици от училището в Черноконево изнесоха рецитал за видната дата в нашата история. Тържественост на церемонията придаде музиката на Забавно-духовия оркестър с диригент Доцо Вътков.

Кметът на общината Стефан Димитров положи венец заедно с кметския наместник на Черноконево Коста Тодоров
Много граждани дойдоха на ритуала по отбелязване на Съединението в Черноконево

 

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини