Зловещо: Лук вместо шоколад или сьомга

Странен резултат даде британска анкета - лукът ни доставял най-голямо удоволствие. Трябва да се отбележи, че класирането му се дължи на съпоставката удоволствие:похарчени пари.

Лукът може да ни разплаква, когато го режем, но  този скромен продукт осигурява на купувачите най-голямо удоволствие за похарчените пари, съобщи в. "Дейли експрес", цитиран от БТА.

Британците държат на добрия живот, особено загрижени са сега, по време на криза, а когато на Острова са загрижени, те вземат всякакви мерки. А преди да вземат някакви мерки, правят мащабни проучвания и разработват всякакви критерии за оценка на положението. В случая - магазините "Сейнсбърис" са въвели нов индекс, наречен "Да живеем добре с по-малко пари". Анкетата, която обяви лука за точката G на пазаруването, е направена в тази връзка. Тя постави на второ място място морковите, след тях - боба, бананите и картофите.

Резултатите са на база отговорите на 1500 души, които е трябвало да класират 100 продукта по девет критерия: дали са привлекателни, здравословни, модни, успокояващи, дали изглеждат добре, хубави ли са вкусът им и миризмата им, дали им се иска пак да си купят от тях и устройва ли ги цената им. Ето така лукът измести обичайните фаворити - шоколад, чипс, кексчета и бира. Най-зле според анкетата са оценени скумрията, агнешкото, сьомгата, говеждото, виното и маслото. Лукът, няма спор, си има много качества, но досега всички вярвахме, че те се проявяват в комбинация с изброените меса. И явно се налага спешно да намерим заместник за шоколада, месото, виното и маслото, които явно ни доставят повече притеснения, отколкото удоволствие по време на криза. А това не е странно, направо си е зловещо.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини