С рейсове от Димитровград до Първомай още два месеца

Движението с влакове между Димитровград и Първомай се отлага за ноември

До 9 ноември, вместо до 30 септември 2011 г.се забавя пускането на високоскоростната отсечка между Първомай и Димитровград, съобщиха от БДЖ.  Така на практика се удължава извозването с автобуси на пътници между двата града с повече от месец.

В началото на лятото от железопътната компания увериха, че високоскоростната отсечка ще бъде отворена до 30 септември. Времето до края на този месец не е достатъчно за приключване на дейностите, коментират още специалистите. 

До началото на ноември се запазват сега действащите разписанията, но се променят няколко маршрути на международни, бързи и пътнически влакове между Пловдив и Димитровград.

Бързия влак между Димитровград и София запазва съкратения си маршрут както досега. Той ще се движи само между гара Пловдив и Централна гара. Същият ще е маршрута на влаковете между Димитровград и Свиленград, допълват от БДЖ.

Двата международни бързи влака между Белград и Истанбул ще продължават да се движат по обиколен маршрут, като ще минават през Михайлово, вместо през Първомай.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини