Стефан Димитров и двама кандидати за мястото му атакуваха с катерене общината

Кметът Стефан Димитров започва катеренето на общината

Само двама кандидати за кметския стол в Димитровград се престрашиха да атакуват със спортно катерене високата 64 метра сграда на Общинската аднимистрация. Това са Катя Панева от коалиция "Да за Димитровград" и Иво Димов от ГЕРБ. Преди тях опит да покори високата постройка направи сегашният кмет Стефан Димитров, който обаче стигна до първите етажи и даде шанс на кандидатите за поста му.

Изкачването на сградата на местната администрация стана традиционно за Деня на независимостта. Тази година в него се включиха и кандидати за кметския стол, след призива на кметът Стефан Димитров преди десетина дни.

По -упорита се оказа Катя Панева, която се изкачи на върха на сградата за 3 мин. и 29 секунди. Като eдна от жените, впуснали се в местните избори тази година Панева доказа, че не се отказва, коментираха симпатизанти, дошли да подкрепят дамата. На няколко пъти тя бе окуражавана от събралото се множество с аплодисменти и възгласи.

След Панева да катери сградата на общината се нае депутатът и кандидат за кмет от ГЕРБ Иво Димов. Той вложи много сила и упоритост и стигна до 8 етаж на администрацията. По време на катеренето от един от прозорците Димов получи карамфил, който символично хвърли към съпругата си, която бе сред множеството долу. 

Иво Димов на старта на алпийското покоряване на общинската аднминистрация
Катя Панева минути преди да стъпи на покрива на Общината

След края на непрофесионалното катерене на сградата, символ на властта в Димитровград Катя Панева заяви, че най-трудно е било на 10 етаж когато умората е взела връх. Дамата, издигната от "Да за Димитровград" сподели, че по -трудно е било взето решениетода участва в алпийското катерене, отколкото да се яви на изборите за кмет.

Катя Панева на старта на инициативата
Десетки димитровградчани дойдоха да наблюдават зрелищното катерене на кмета и кандидатите

За екстремното си преживяване Иво Димов сподели, че отстъпва да дамата като кавалер, а кой ще превземе общината в дяна на изборите -23 октомври ще решат избирателите.

Димов получава наставления от миналогодишния победил в катеренето на Общината
Стефан Димитров се радваше на медийно внимание в последния ден от мандата му като кмет
Стефан Димитров
Катя Панева

Иво Димов

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини