Ели Видева с наградата „Изворът на Белоногата“

Хасковската поетеса Ели Видева е 17-тият лауреат на наградата „Изворът на Белоногата”. Отличието ще и бъде официално връчено на 30 септември в Културен център-Харманли, където тя ще се представи с авторски рецитал.

Преди официалното награждаване свои стихове ще четат поетесите Маргарита Петкова, Камелия Кондова, Виолета Христова и Левена Филчева. Вечерта ще завърши с концерт на Хайгашот Агасян по стихове на български поети.

Поредният лауреат бе избран от жури на Съюза на българските писатели - Николай Петев и поетите Гриша Трифонов и Георги Николов.

Ели Видева е родена в Хасково на 20.11.1955 г. Завършила ематематика в

Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”, специализации по мениджмънт и маркетинг на образованието в УНСС – София и по информационни технологии в Тракийски университет – Стара Загора. Защитила е втораквалификационна степен по математика. Работи като учител по математика и информационни технологии в Хасково.

Дълги години е председател на Клуба на дейците на културата в града на Богородица, който е съорганизатор на литературните дни„Южна Пролет”.

Автор е на 7 стихосбирки –  „Огън под дъжда”, „Дом”, „Версия Живот”,„Небесен конник”, „Думи за нататък”, „По оста”, „Оживявам”.

Носител е на Студентската награда „Димчо Дебелянов”, на наградата „Цветан Зангов” на „Сливенски огньове” и двукратно на наградата наКДК – Хасково на „Южна пролет”.

Стиховете й са превеждани на руски, украински, турски,полски и сръбски език.

Член е на Съюза на българскте писатели и на Съюза наматематиците в България.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини