Малолетни пушат край ТОХ-а и „Климент“

Кафето с цигара е обичайна закуска за някои ученици. При някои кафето отсъства

Малолетни масово пушат в заведения край хасковски училища в учебно време, научи Haskovo.net във връзка с започналата от днес съвместна проверка на РЗИ и полицията. Здравните инспектори и тези от детска педагогическа стая към ОД на МВР, проверяваха спазва ли се наредбата за тютюнопушене на обществени места и дали непълнолетните употребяват цигари, алкохол или упойващи вещества. Кампанията е на полицията и цели превенция на детската престъпност.

Делегацията на проверяващите е тръгнала в 10 без 15 и е дошла точно за голямото междучасие на учениците от ТОХ-а и гимназията по лека промишленост. Гимназистите са пушили повсеместно, но е изгоряло с глоба само едно заведение, което е указвало с табела че пушенето там е забранено. Вътре обаче било „лисичарник“. Собственикът бил награден с акт за 300 лв.

Вече в учебно време, инспекторите дошли до близкото училище „Климент“. Картинката била подобна и там. Друго кафене изгоряло с акт за 300 лв от РЗИ, а от детска педагогическа стая констатирали нови случаи на пушещи деца.

Проверени са още 4 обекта край училища, но там са издадени само предписания. Проверките продължават и следващите дни.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини