Хасково с нов водопровод за ЧНГ. 2 кафенета с актове за пушещи ученици. Преглед на регионалния печат

Хасково с нов водопровод за ЧНГ, копаят за 6-те милиона от понеделник, заглавие над главата в „Новинар юг”. От понеделник започва подмяната на тръбите на Трети подем, захранващ Хасково. Това ще става без да се спира водата в града, гарантира шефът на ВиК Петко Стойчев. Парите са по програма ИСПА.

„Атака” издига ром за кмет, водещо заглавие на първа страница. 48-годишният строител Васил Боянов ще се бори за кметския стол в Татарево. Цар Киро и свитата му не са лицето на нашия етнос, казва той.

Димитровградчани най-грамотни в България, заглавие от втора страница. Това е заключението на Евелина Гечева, управител на образователния портал „Академика БГ”, който проведе безплатни тестове по правопис в града.

Шофьор посяга към пагона на ченге, акцент от 3-та. 40-годишният Панчо Ж. бил арестуван след забележка за неправилно паркиране в Димтровград. Мъжът се изрепчил на униформените и дори посегнал да скъса пагоните на един от тях.

Катуница събуди Хасково, заглавие на 6-та. Темата на репортажа е протеста миналата вечер на площад „Свобода”.

Бургуджийската мафия пак удари в Хасковско, на стр. 7. Отново зачестиха телефонните измами в региона, констатира изданието.

Ели Видева с наградата „Изворът на Белоногата”, водещо на 12 страница. Хасковската поетеса става 17-ият носител на престижното отличие. На Ели – честито и наздраве!

Мъж се репчи на полицаи, ще чисти 10 дни РПУ, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Дописката е водеща на 3-та. Вчера на Панчо Панев било наложено наказание 10 дни пробация, ще чисти димитровградското управление на МВР.

2 кафета с актове за пушещи ученици, акцентът от първа страница. При акцията на РЗИ край училищата са били глобени две заведения. В обекти, в които се пуши, е забранено за лица под 18 години.

Разпределиха ръководните места в 151 СИК, водещо на 2-ра. ГЕРБ ще има 71 председатели на секционни комисии, БСП – 31, ДПС – 23. За разлика от предишни избори този път е разбит монопола на ДПС в т. нар. ромски секции, където сега ГЕРБ доминира, допълва вестникът.

4 години затвор за контрабанда на цигари за почти милион, темата на 4 страница е за незаконният трафик на папироси.4-годишната присъда е за поляк, спипан на Капитан Андреево през октомври миналата година.

Христо Вълчанов помилван от областния съвет на БФС, акцент от спортната страница. Треньорът на ФК Асти АБ е наказан да не води отбора си за 3 мача. Наставникът на своя глава провали 2 срещи на възпитаниците си заради определения за съдия Апти Бейтула.

Злати Гочев подреди икони във „Форум”, водещо на 8-ма. Уредникът в градската художествена галерия „Атанас Шаренков” показва свои неща в другата хасковска галерия – „Форум”.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини