Бойко откри път с цели 7 години гаранция

5 годишната Йоана лисна менчето върху новия път

Премиерът Борисов днес преряза лентата на прясно ремонтиран 22.5 километров първокласен път по Лот 13, който включва отсечки между Ивайловград и Любимец, Чирпан- Димитровград, Чифлик-Черноочене на територията на хасковска и кърджалийска област. Целия обект е на стойност 15 млн лева, 12 млн от които-финансиране от ЕС.

Бойко Борисов избра да обяви обекта за приключен в Димитровград, на отсечката свързваща двете ромски махали Марийно-Изгрев. Още 50 км пътища в областта се ремонтират и рехабилитират в момента добави министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. До другата година сме завършили АМ Марица и високоскоростната жп-линия Първомай-Свиленград, добави Борисов. Това силно ще раздвижи икономиката на региона. „Много съжалявам, но Северна България трябва да почака“ допълни Бойко. Лиляна Павлова пък подкрепи с цифри твърдението че регионът е приоритет на правителството.

Още 50 км пътища, още 50 млн лева за образователна инфраструктура и социални дейности, изброи тя. От първи октомври, в Димитровград стартира център за временно настаняване от семеен тип, на деца в предучилищна възраст. Незабавно почва строителството на друг, за деца с увреждания.

Измежду многото хвалебствия се чу и нещо любопитно. „ Цветане, кажи им колко е гаранцията“ подвикна премиерът. Изпълнителният директор на фирмата построила новооткрития път, Цветан Цонев излезе на трибуната и обяви: гаранцията е 7 години а обичайното за новопостроени пътища и магистрали е 1 година.

Уточнението бе важно заради конфуза с Автомагистрала Марица в отсечката Харманли Любимец. Пътят там издържа 9 месеца и хлътна. Наложи се спешно закърпване на чисто новата магистрала.

Г.Христов

Бойко предава магистралата на шефа на АПИ инж. Лазар Лазаров
Цветомир Цонев даде 7 години гаранция за пътя
Среща с жителите на квартала...
Прегръдка за децата
Автомагистрала Марица след 9 весеца експлоатация
Кърпеж на нова магистрала
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини