Съдят старец, клал зет си с нож

81-годишният Стоян Генчев и днес не чу присъдата си

Процесът срещу 81-годишния Стоян Генчев, обвинен в опит за убийство, разглеждаха днес в хасковския окръжен съд. През септември 2009-а в с. Скобелево старецът наръгал с нож зет си Фреди Георгиев, а след това хукнал да го довърши с брадвата. След като се убедил, че не може да го стигне, възрастният мъж отишъл при кметицата и признал злодеянието си.

После тръгнал да гони влак за Димитровград, за да се предаде в местното районно управление на МВР. Докато чакал, си купил сладолед и вафли. Така го сварили униформените, които го закопчали. Срещу Генчев по-късно прокуратурата повдигна обвинение в опит за убийство.

81-годишният мъж живеел в чирпанското село Зетьово, но преди години продал къщата си и се преместил в Скобелево, където заживял с тъщата на Фреди Георгиев. Отношенията в домакинството обаче не вървели и често избухвали скандали. Днес пред съда показания даде и районният инспектор. Той потвърди, че жалби в полицията били подавани ту от едната, ту от другата страна.

На днешното съдебно заседание обаче не се явиха вещите лица. Това стана причина за поредното, трето поред отлагане на процеса.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини