Дадоха Математическата на Хасково. Преглед на регионалния печат

Решението на Министерския съвет, с което сградата на ПМГ се преобразува в частна държавна собственост, за да се прехвърли на община Хасково, е водеща тема и в двата регионални вестника днес. Новината бе съобщена от премиера в Димитровград.

„Новинар юг” акцентира, че това става след 11 години, през които сградата се превърна в развалина. След прехвърлянето й на общината вече ще има възможност да се кандидатства за финансиране по европейски програми. „Хасковска Марица” отбелязва и заслугата на заместник министъра на икономиката Делян Добрев, по чието настояване казусът е влязъл като извънредна точка в дневния ред на заседанието на кабинета. Решението веднъж вече бе отлагано.

1000 грабнаха брадви след слух за нова Катуница, заглавие над главата в „Новинар юг”. Дописката е водеща на 3-та. Става дума за ромските квартали „Изгрев„ и „Вулкан” в Димитровград. Слухът гласял, че към тях приижда мощна група рокери за саморазправа.

Бойко досвърза „Изгрев” и „Вулкан”, акцент от 2-ра. Темата е вчерашното откриване на отсечката от Лот-3.

Асфалтът лъщи предизборно, заглавие на коментар по темата на трета страница. Според автора се открива вече откритото, за шоуто има налице министър-председател, който ще ни става президент „чак след 4 години”.

Тук следва да се отбележи, за информация на автора, че президентският мандат, за разлика от парламентарния, е 5-годишен.

Футболист пристига за мач с линейка, заглавие на 7 страница. Очеркът е за 50-годишния Пенчо Пенев от Сусам, най-възрастния играч в областта.

Политизираха и чалгаризираха джаза, заглавие на интервю от 6 страница. Думите са на музикалния критик Владимир Гаджев.

Пласьор на хляб изгърмя с 23 000 кутии нелегални цигари, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Темата е водеща на 3-та. Икономическите полицаи спипаха безакцизните папироси в буса на хлебозавод „Тракия” и в дома на бащата на Вальо Вълчев. Двама са задържани.

Инфраструктурата ще доведе много инвестиции в региона, акцент от 1-ва. Думите са на премиера Борисов при откриването на отсечката на Лот-3 вчера в Димитровград.

Маджарово отбелязва 98 г. от разорението на тракийци, друг акцент от 1-ва. Поклонението ще се проведе на 1 октомври.

Само силен и мотивиран екип от специалисти ще промени Хасково, водещо на 2 страница. Думите са на Иван Панайотов, кандидат за кмет.

Слух за вендета вдигна на крак два квартала, отбелязва вестникът на 3-та. Става дума за паниката в димитровградските покрайнини.

Кандидат-студенти питат за Кипър и Милано, темата на 4 страница. Изложение за образованието започна вчера в Младежкия център в Хасково.

35 кариери добиват законно подземни богатства в областта, на 5 страница.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини