Иво Димов: Ще настоявам за стипендии за лекарите от Димитровград

По покана на ГЕРБ в Димитровград дойдоха Десислава Атанасова и Даниела Дариткова -председател и зам.председател на Парламентарната комисия по здравеопазването към НС

Общинският съвет в Димитровград да отпусне по три стипендии за специализация и квалификация на трима лекари годишно в рамките на общо 30 000 лв. Тази идея сподели на среща с медици от Димитровград днес кандидатът за кмет, издигнат от ГЕРБ Иво Димов. Заедно с водачът на листата за общински съветници Катя Чалъкова, Димов коментира проблемите в сферата на здраеопазването в общината.

Според кандидатът за градоначалник здравеопазването е приоритет за ГЕРБ. "Ще положим усилия лекарите и медицинския персонал в МБАЛ "Св.Екатерина" да работят в спокойна обстановка, без да се притесняват за заплатите си", подчерта Димов.

По покана на ПП ГЕРБ в Димитровград дойдоха и председателят на постоянната комисия по Здравеопазване в Народното събрание Десислава Атанасова, както и нейната заместничка Даниела Дариткова. Те заявиха категоричната си подкрепа за кандидата за кмет Иво Димов, като подчертаха, че има възможност до два месеца димитровградската болница да се включи с проект по програма "Регионално развитие". 

На срещата стана ясно, че ще бъдат положени усилия бюджетът на димитровградското здравно заведение да бъде увеличен още веднъж. В момента бюджетът на МБАЛ "Св.Екатерина" има заложени 2 118 592 лв. от тях усвоени са близо 2 милиона и 13 000 лв.

Здравеопазването е приоритет за ГЕРБ, категоричен бе Иво Димов

 

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини