Търсят безработни, желаещи да започнат собствен бизнес

Набирането на заявления за обучение по проект „Подкрепа за предприемчивите българи", стартира от началото на месеца и в димитровградкото Бюро по труда. Проектът предоставя безвъзмездна финансова помощ в рамките на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

За обучението могат да кандидатстват безработни лица, регистрирани в Бюрото по труда, които имат средно и по-високо образование. В разработката могат да се включат и млади хора без работа, които искат да започнат собствен бизнес, поясниха от борсата.  За целта обаче те трябва да разработят бизнес план и маркетингова стратегия. В проекта за предприемчивите не могат да се включат безработните, които вземат социални помощи.

Безработни лица от целевата група ще бъдат обучени по специалностите „Малък и среден бизнес” или „Бизнес услуги” за придобиване на предприемачески, управленски и бизнес умения. След подаване на заявление, одобрените ще бъдат уведомени от бюрото по труда и ще получат ваучер.

Заявленията се подават лично от лицата, поясниха от трудовата борса. Заявлението е по образец и може да се изтегли от http://www.az.government.bg/

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини