Алексей Петров: Контрабандата ни пречи да влезнем в Шенген

Кандидатът за президент, издигнат от инициативен комитет Алексей Петров /в дясно/ се срещна с предприемачи и граждани от Димитровград

Контрабандата, която се шири в България ни доведе до политическа изолация и това е причината да не влезнем в Шенген, заяви на предизборна среща в Димитровград днес кандидатът за президент Алексей Петров. Според него трафикът на наркотици, оръжие, хора които преминава през нашите граници дори е опасен за Европа. Кандидатът за президент, издигнат от инициативен комитет бе категоричен, че контрабандата у нас е достигнала своя връх при управлението на Бойко Борисов. По думите му, така става ясно колко премиера е загрижен за народа и как се справя с организирана престъпност.

В Димитровград Алексей Петров още веднъж припомни защо настоява за мораториум върху дейността на политическите партии у нас. "Защото в основата на една партия са нейните идеи", каза Петров и добави, че президенската институция трябва да е алтернатива на парламентарната власт. Кандидатът за президент каза, че има начин у нас политиците да спрат на крадат. Това може да се случи с промени в конституцията, премахване на Великото народно събрание и избиране на такова събрание, което да взема решенията с обикновено мнозинство.

Темата за невижданите банкови лихви у нас засегна пред димитровградчани Алексей Петров. Според него, партийните клики в България обслужват търговските банки. Това е и причината у нас тези институции да кредитират  при 14-16%, а в държавите, където са централите на банките-майки лихвите са 2-4%. Най-потърпевши от ситуацията са предприемачите от дребния и среден бизнес, който масово искат да се отказват и да напускат страта, обобщи кандидатът за президент. Той получил множество такива сигнали по време на обиколките си из страната.

Присъстващите на срещата димитровградчани поискаха да чуят мнението му за това трябва ли да отпадне валутния борд у нас и как президенската институция може да повлияе на държавната власт и париите.

Кандидатът за президент Алексей Петров е убеден, че има начин убийствените лихви у нас да бъдат намалени

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини