Държавата осигурява 2 800 000 лв. за нов водопровод на Меричлери

Че ще има финансиране за нов водопровод в Меричлери съобщи Иво Димов

Междуведомствената комисия по бедствия и аварии ще отпусне 2 800 000 лв. за изграждане на алтернативен водопровод, които да довежда вода до Меричлери. Това съобщи на предизборна среща в града снощи кандидатът за кмет, издигнат от ГЕРБ Иво Димов.

Той увери, че средствата ще бъдат заделени целево още на следващото заседание на комисията. Кандидат-градоначалникът не скри личното си удоволетворение от близо 10-месечните усилия да намери финансова подкрепа от държавата за разрешаване на питейния проблем с арсена в населеното място.

Димов бе категоричен, че за да се намери изход от ситуацията са били нужни общите усилия на всички институции и на общината в Димитровград. Пред меричлерци кандидатът за кмет от ГЕРБ говори и за приоритетите в здравеопазването и образованието на които ще заложи, ако бъде избран на поста.

На присъстващите в залата на читалището бе представена и водачът на листата на ГЕРБ Катя Чалъкова, както и кандидатът за кмет на Меричлери Йорданка Георгиева. Че ще работи за нерешените от години проблеми на втория град в общината обеща Георгиева и призова хората също да положат усилия за превръщането на Меричлери в привлекателно място за живот. 

Много меричлерци дойдоха на срещата с кандидатите на ГЕРБ в общината

На срещата в Меричлери присъства и областния управител Ирена Узунова, която бе категорична че държавата ще подкрепи малкия град в решаване на науредиците, но важна е и активността на самите жители. По време на проявата стана ясно, че има вариант Меричлери да стане привлекателен за инвеститорите, като се заложи на добра инфраструктура и разкриване на работни места. Засегната бе и темата за работещата в близост до малкия град кариера на фирма "Каолин".

Част от листата за общински съветници на ГЕРБ бе в Меричлери, за да се представи през избирателите
Кандидатът за кмет на Меричлери, издигнат от ГЕРБ Йорданка Георгиева

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини