Еднорък скелет изровиха край могила в димитровградско - преглед на печата

Еднорък скелет изровиха край тракийска могила  в района на Меричлери, това съобщава в новия си брой вестник "Тракия 21 век", който излиза днес по реповете. Тленните останки са от преди 60 години, установили изследвания. От тях става ясно, че вероятно насилници са отрязали ръката на жертвата, става дума за репресиран от тогавашната комунистическа власт, заключава дописката.

Друга тема с адрес Димитровград - Войната на такситата- за 50 ст. В материал на стр.5 седмичникът дава гластност на конфликта между две таксиметрови фирми в Димитровград. Едната свалила цената на фиксирания курс на 1,20, вместо досегашните  2 лв. Същото направила и другата, за да не изгуби клиенти. В крайна сметка ставало дума за спор за отпадане на т.нар. безплатни телефонни номера давани на клиентите, които всъщност натоварнали бюджета на фирмите с 1 000 лв. месечно.

Правят ток от слънцето в 3 села, информира още "Тракия 21 век". Селата са Бряст, Радиево и Крепост, инвестирот е америнаска фирма, а проектът е съвместен с чешко дружество.

Трима от "Аста" с пробив в Пловдив - тема от спортната страница на вестника. Лъчезар и Димитър Миткови и Таня Кирилова са успели да преодолеят предварителните групи на държавното първенство по тенис на маса в Пловдив.

ФК Димитровград падна тежко от "Раковски", домакините от пловдивския отбор натрили носовете на димитровградчани, които паднаха с 5 гола в мач, игран в сряда. Тази неделя момчетата на треньора Митко Добрев се изправят срещу тима на "Розова долина".

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини