ДПС: Подкрепяме, който Доган каже

Областният лидер на ДПС Мехмед Атаман

„Доган ще каже!“, така областинят лидер на ДПС Мехмед Атаман отговори на въпроса:“Кой кандидат-кмет ще подкрепи движението на балотажа в неделя?“. Тежката си дума Сокола ще каже до два три дни. Общинският съвет на ДПС ще се събере и ще направи своето предложение, но последната дума е на лидера ни“, обясни Атаман.

„Очаквахме провече гласове за ДПС.“, призна той. При 97 % обработени протоколи партията на Доган в Хасково събра 11.96 % за кандидат-кмета Танер Емин, съветническата им листа - 12.89 %. Атаман допълни, че в секциите с твърд електорат на ДПС са получили слаба подкрепа. „От кв. Република очаквахме около 1 500 гласа, взехме 300. От кв. „Възражадане“ разчитахме на около 1 000, но получихме 400.“, каза Атаман. Слабият резутат той обясни с натиска, който управляващите в държавата упражнили върху техните избиратели, но не пожела да коментира подробности. „6-7 места в общинския парламент не са малко. В предишния имахме 10, защото бяхме в управлението“, обясни по-малкия брой общински съветници от ДПС в бъдещия местен парламент.

Кандидатът на БСП Иван Станчев обеща да коментира изборните резултати и представянето на партията си, но помоли за 30 минути отстрочка. Потърсен по-късно, той не отговори на обаждането ни. Кандидатът на „Българе“ Златко Марчев също не вдигаше телефона си. Георги Иванов пък бе изключил мобилния си.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини