Иван Петров: Кметът си нареди 54 %. Ама не стана

Иван Петров

„Имам малко повече информация от вас. Кметът си беше наредил 54 %, ама не стана. Много хора там сега няма да могат да си намерят мястото“ , вбесено заяви областният координатор на ГЕРБ Иван Петров на журналистически въпрос, не оценява ли като незадоволителни резултатите от местният вот. ГЕРБ бе единствената политическа сила която днес даде пресконференция, на която коментира резултатите от днешния вот.

Според Иван Петров резултатите са повече от задоволителни. ГЕРБ бележат ръст спрямо предходните избори. И не само за това че кандидат-кмета им е на балотаж, а и че съветниците им скачат от 7 на 9. Като ключов успех бе посочено провалените планове на Иванов да спечели още на първи тур. За 1 месец и 15 дни направихме нашият кандидат разпознаваем. Докато други които кметуват от 12 години, трябваше да си закачат транспаранти като сгради из целия град, допълни Петров. Според него повечето от хасковлиите доказаха че искат промяна, обобщиха Иван Петров и участникът в балотажа Иван Панайотов.

 Защо тогава разликата е 19% ?

На този въпрос Петров цитира няколко цифри: В 6-те ромски махали от 60-та до 65, за ГЕРБ са гласували 297 души, за Иванов-1297 души. Ромските махали са повече от 6. 

„Вие ми кажете кой е купувал гласове“ риторично попита Петров по повод тиражираното от кмета в деня на изборите твърдения, че от ГЕРБ раздавали пари в ромските секции. Секции от 60 до 65 са в училище Г.С.Раковски. За вмешателството в работата на секционните избирателни комисии бе даден пример с действията на досегашният /и бъдещ/ съветник Иван Иванов. Той е влизал в секция №65 въпреки че няма право на това като длъжностно лице.

ГЕРБ обявиха че ще търсят помощта на десни формации за балотажа, без да конкретизират какви точно резултати ще очакват. Няма да бъде търсен контакт с ДПС.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини