ГЕРБ: ДПС и общината предопределиха първия вот

Иван Панайотов/вдясно/ е убеден че има резерв за втория тур

В секциите където гласуваха привържениците на ДПС, превъзходството на Георги Иванов е смазващо. Там избирателната активност бе над 70%. Това обявиха от ГЕРБ по повод първия тур от вота за местна власт. Средната избирателна активност за общината бе 56%. Другия масов вот бе в ромските махали.

„Всеки който си мисли, че малцинствата не са решаващи, значи не разбира от избори в Хасково“ обобщи областният лидер на ГЕРБ Иван Петров. Съотношението в така наречените турски секции бе постоянно и в градовете и в селата. Във всички останали секции има паритет или малки разлики между двамата основни кандидати. Ниската избирателна активност облагодетелства тези с твърди електорати, обобщиха от ГЕРБ и подчертаха че ще има още анализи.

Общината на практика бойкотира изборите, коментираха още от ГЕРБ. Оттам не можеха да повярват, че „една община, административно призвана да обезпечи необходимия брой бюлетини и консумативи за процеса на гласуване, не може да ги осигури и допусна прекратяване на изборния ден с часове“. На тази служителка трябва да се потърси отговорност, независимо дали волно или неволно го е направила, допълни Петров визирайки шефа на техническия отдел на общината Кръстина Мандаджиева срещу която областният управител пусна жалба още в изборния ден. От ГЕРБ все пак признаха, че тежката и тромава процедура сериозно е възпрепятствала провеждането на изборният процес. На места вотът се извършваше с 4 различни бюлетини, което обърка и забави много избиратели. Други пък се отказаха, заради многобройните опашки.

„Убеден съм че хасковлии имат нужда от промяна“ заяви в типичният си умерен стил кандидатът за кмет Иван Панайотов, който в неделя ще се яви на балотаж с кандидатът за 4-ти мандат Георги Иванов. „Просто гражданите трябва да осъзнаят че промяната не може да мине без тях. И ако са мислили да гласуват едва на втори тур, сега е моментът да го направят“ допълни той. Панайотов бе убеден, че са провели позитивна кампания, без да залагат на познатото „оплюване“ на съперниците. И са поели конкретни ангажименти към града и неговото бъдеще, за разлика от всичките си опоненти.

Накрая призова хасковлии да гласуват. Какъвто и избор да направят, той да бъде техен, а не направен вместо тях.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини