Циганите с масов вот за Иванов. Без Емо Г. в Обс. Преглед на регионалния печат

Изборната тематика е доминираща по страниците на днешните вестници.

"Висок праг спъна Емо Г. за Обс" чело на "Новинар Юг". След 16 години във властта, екогласникът не можа да уцели правилната вакса и остана зад борда. За него са гласували 750 души, с 200 гласа по-малко от необходимите за пробив в общинският съвет. "Коалиция за Хасково" има 13 съветници, ГЕРБ-9, всички останали бележат отстъпление, особено ДПС. Последните се свиха от 7 хил гласа на 4500 и ще имат 6 вместо 10 съветници. Нито една политическа сила не може да управлява сама. ДСБ и Гергьовден/3 и 1/ минават за близки на кмета, Българе/4/ и може би СДС/2/ могат да клонят към опозицията.6 или 10, ДПС отново може да бъде балансьор, което ще е добре за техните лидери ако и да не е за техните избиратели.

По темата-репортажи от щабовете в изборната нощ на страница 6-та: Нощта за ГЕРБ-ни минорна, ни мажорна. 60 % от избирателите не подкрепят Георги Иванов. Но от друга страна далеч не всички от тях са харесали и алтернативата Иван Панайотов. ГЕРБ вижда там своя резерв-да ги убеди че ако искат промяна трябва да направят своя избор.

"Георги Иванов: Да ме подкрепя който иска, няма да преговарям с никого". Според кандидата за 4-ти мандат, това не бил неговия стил. Кандидатът за съветник Николай Кючуков май познал бройката от 13 съветници в бъдещия Обс. от кухнята разкрили че работили здраво за да победят още на 23-ти, но не успели.

"100 напират да гласуват в Динево след вота". Цели 100 души не успяха да се доберат до урните в хасковското село Динево към 21 часа. За малко не се стигнало до сблъсъци с полицията. Подобно бе положението и в други хасковски села, където заради липса на бюлетини изборният ден бе прекъснат с часове и доста хора не можаха да упражнят правото си на вот.

"Баневи незаконни за трети път" Хасковският административен съд установи че фамилия Баневи има трети незаконен имот в село Спахиево, който подлежи на премахване. Вила на 408 квадрата, огромна каменна ограда и тенис корт на 605 квадрата. Фамилията може да жали в съда.

"Циганите с масов вот за Георги Иванов", водещо в "Хасковска Марица". Цитират се извадките от ОИК според които в 6 предимно ромски секции-60-65-та за Иванов имало 1297 гласа, за Панайотов-297. В ромските секции гласували под строй. Акцентира се и на масовото гласуване в така наречените турски секции където активността била над 70 % докато във всички други между 53 и 56. Там превъзходството на Иванов също е голямо. В другите секции-равновесие, като по селата има предимство за Панайотов.

"Регионът разделен между Плавнелиев и Калфин" резюме на президентският вот, който направиха хасковлии.

"Прокуратурата проверява Мандаджиева и Станева за изборите". районна прокуратура е образувала преписка по жалбата на областният управител, срещу Кръстина Мандаджиева и временно изпълняващия кмет Нели Станева за възпрепятстване на изборите. Възпрепятставнето се състои в това, че не са изпратени резервни бюлетини в секциите, където те са свършили. Шефът на техническият отдел на общината Кръстина Мандаджшева спряла да си вдига телефона в разгара на изборния ден. Това на практика ограничило хората да гласуват.

"Възобновиха безкръвните операции в хирургията". След повече от година пас, сега болницата се стегна и купи липсващите модули за лапароскопски операции в хирургия. Те се водят за значително по-модерни и щадящи здравето на пациента. Началникът на отделението д-р Живко Атанасов направил бизнес план, а новият директор д-р Близнаков купил апаратурата.

Можело да бъде и лесно. Не бяхме свикнали така да стават нещата в нашата болница.

"Разбиха наркоканал за Западна Европа" водещо на страница трета. След като имахме заловен хероин ден преди изборите, сега имаме заловен хероин и по време на изборите. 12.5 кила бяха задържани в неделя по обяд на ГКПП Капитан Андреево. баща и син се отзовали в ареста, накрая бройката на задържаните стигнала 5 души. Дрогата е на стойност 1.5 млн лева. Според разследващите, това било канал за дрога към Западна Европа.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини