Св.Богородица събра стотици, дошли да й се помолят за здраве

Стотици димитровградчани дойдоха да посрещнат иконата на Св.Богородица Златна ябълка на централния площад привечер. Реликвата донесе вторият човек в Пловдивската патриаршия Негово високо преподобие Архимадрит Арсений.

Кратък молебен за здраве и благополучие отслужи той на сцената пред общината. После се обърна към миряните с думите, че няма род и родина, който да не почита Божията майка. "Човешкия род е честит и щастлив, че има такава велика застъпница пред Бога", подчерта духовникът.

В същото време той упрекна богомолците в днешно време, че пушат, вярват на врачки и пророци и богохулстват. "С едната ръка тези хора се кръстят пред Бога, а с другата кадят на Дявола", заяви архимадрит Арсений.

Духовникът разказа, че иконата на Св.Богородица, която дойде в Димитровград помага за здраве на хората и бездетните жени. Това, обаче става с много вяра в душата и сърцето, допълни негово преподобие. След това литийно шествие начело с чудодейната икона тръгна от центъра по бул."Раковски" в посока храм "Св.Димитър". Там бе отслужена тържествена вечерна, която препълни църквата, а желаещите да докоснат реликвата чакаха търпеливо. Иконата на Св.Богородица Златна ябълка ще остане в Димитровград до 30 октомври.

Чудотворната икона лекува с вяра
Централният площад се изпълни с вярващи, дошли да видят реликвата от Горни Воден

Литийното шествие с иконата премина по бул."Раковски"

Храм "Св.Димитър" се оказа тесен за богомолците
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини