Иво Димов: Не приемам победа на всяка цена, вярвам в мъдростта на димитровградчани!

Кандидатът за кмет от ГЕРБ Иво Димов

 - Kак ще мобилизирате не гласувалите от първия тур да дадат гласа си за вас?

- Действително, на първия тур избирателната активност в Димитровград бе по- ниска дори от средната в страната. Но за нашата община тя не е необичайна. Въпреки това много хора не гласуваха. Някой сигурно се отказаха, като видяха опашките. Други решиха, че и без техния глас ще има кмет. Това са хората, които се надявам да ме подкрепят на втория тур. Много от тях ще го направят .

За последния месец, с моят екип проведохме много срещи с хората. Направихме една модерна, толерантна и с уважение към опонентите ни кампания. Това беше високо оценено от съгражданите ни и го показва вота на 23-ти – за ГЕРБ гласуваха най-много хора от общината. Тя е първа политическа сила в Димитровград. Като кандидат на партията събрах най-много гласове . Избора вече е сведен до две. Имам предвид и двойката в бюлетината. Разчитам на подкрепата на хората за прагматизма и правенето на реални политики. Ето това ще ги мотивира да гласуват за мен. Преди и след 23-ти съм си кандидатът на ГЕРБ. Не съм търсил подкрепа от нито една партия , няма и да го направя. Избирателят вече незнае кое е ляво и кое дясно, а и никой не бива да подценява интелигентността на обикновенния човек. Изборът на 30 октомври ще се реши пред урните, а не по някой друг начин.Това ще бъде избор за градежа и развитието на Общината.

- Мислите ли, че беше правилно, че водихте джентълментска битка и че нямаше агресивност на посланията?

По принцип съм спокоен човек , който е свикнал да решава проблемите в диалог. Екипен играч съм и знам, че агресивността не води до нищо добро. Сигурно един скандал е много по-запомнящ се от едно добро послание, но това не е моят начин на работа. Така че, една кметска кампания няма как да ме промени. Дали е правилно, избирателите ще кажат. Човек не бива да бъде нищо друго освен себе си, дори и в политиката. Кампанията всъщност е огледало на моя характер като човек.

- Не смятате ли, че ако имаше доза агресивност сега нещата вече щяха да са приключили във ваша полза?

Хората го казаха ясно на 23-ти. Резултатите говорят сами по себе си. Агресивните политици имат кратка биография. Никой не бива да търси победа на всяка цена.

- По-тежка ли ви се вижда битката сега, когато е един срещу един?

За съжаление няма битка един срещу друг. Има всички срещу ГЕРБ. Спя спокойно. И мога да погледна всеки открито в очите. Продължавам да отстоявам откритата и прозрачна политика на ГЕРБ в Димитровград.

- Какво е посланието ви към хората на Димитровград. Към онези, които трябва да излязат от дома си и да отидат до урните в неделя?

Първо добре да помислят в събота. Все пак е ден за размисъл. Да си починат, да се разходят, да размислят, да бъдат с близки и приятели. И в неделя да гласуват. Защото е важно кой ще управлява през следващите 4 години община Димитровград. Важно е и кой ще представлява България. Росен Плевнелиев и Маргарита Попова са диалогични, доказани личности. Достойни да представляват страната ни.

- Защо хората трябва да ви изберат в неделя?

- Ние договорки не правим. Не търсим партиина подкрепа на всяка цена. Гласувайки за мен, хората ще получат кандидатът на ГЕРБ Иво Димов. Нашите съграждани могат да бъдат спечелени с резултати и работа.

- Защо вие сте кметът на общината?

Ако трябва да отговоря защо смятам, че мога да бъда един успешен кмет ще кажа следното. Имам биография. Имам опит. Бил съм председател две години на общинския съвет, две години съм депутат. Четири години не съм спирал да работя за Димитровград. Имам самочувствието, че съм помогнал за инжектирането на доста пари в общината. Това ми дава увереност че, мога. Да, казвам го съвсем отговорно. Мога да бъда добър кмет, който да превърне Димитровград в модерен европейски град.

 Dimutrovgrad.bgvesti.net

 

 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини