В хасковска секция горят невалидни бюлетини

Избирателите трябва да внимават по колко бюлетини получават

На принципа „Има бюлетина има проблем“ е действала секционната избирателна комисия в секция 81 в читалище „Кадрие Летифова“. Председателят на сик-а е решил да си разчисти сметките с невалидна бюлетина....като я изгори. И това на фона на двуседмичното обучение на членовете на сик-овет, което гласи че в подобен случай бюлетината се описва и се връща на общинската избирателна комисия. По случая има подадена официална жалба в ОИК.

Действието се разиграло в ранната сутрин. Гласоподавател взима бюлетината за гласуване без да забелязва че за нея е слепена още една. Човекът си слага хиксчето и тръгва да пуска бюлетината в урната. При поставянето на печатите обаче се забелязва прилепналата втора бюлетина. Валидната е обработена нормално и е пусната при останалите в кутията. След кратко чудене какво да правят с другата, решили проблема като я хвърлили в печката. „Вотът е нормален. Процедурата с изгорената бюлетина е изцяло за сметка на председателя на сик-а“ коментира председателката на ОИК Веселина Тенчева.

И втората подадена към момента жалба в ОИК е отхвърлена. Жители на село Козлец се оплакали, че са заличени от избирателните списъци на селото. Те обаче са вписани в списъците на болницата където се лекували в последните дни. Решили обаче да се върнат в къщи за почивните дни и тогава открили че не могат да упражнят вота си в Козлец. На двамата е било обяснено, че могат законно да упражнят правото си на вот, но само в МБАЛ.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини