В Крум: Загубил кмет си прибира катерушките от детска площадка

Жители на Крум, станали свидетели на изкореняването на детските съоръжения днес се възмущаваха от постъпката на бившия кмет

Загубилият изборите в димитровградското село Крум кандидат за кмет Георги Ангелов днес се пробва да прибере металните люлки и катерушки от детска площадка в селото. За екшъна, разиграл се тази сутрин разказаха пред медиите жители на Крум.

По тяхните думи, Ангелов заедно с двама приятели започнал да изтръгва от основите детските съоръжения, за които твърдял, че са негова собственост. Хора от селото извикали полиция, която спряла настървения бивш управник. Органите на реда му съставили протокол до изясняване на случая.

Припомняме, че в Крум за кмет на вота в неделя бе избрана Златка Тенева от ГЕРБ, която спечели с минимална преднина пред досегашния управник Георги Ангелов, издигнат от Инициативен комитет.

Според временния кмет на Крум Христоз Христозов, не е редно да се руши, нещо което е за нуждите на децата в селото. Христозов обясни, че терена върху който е направена площадката е общински и тя е изградена по време на кметуването на Георги Ангелов. Това обаче не е основание сега той да си прибира направеното, добави Христозов.

Измъкнатите от основи детски люлки се намират почти в центъра на селото
Временният кмет на селото Христоз Христозов
Възмутени крумчани се бяха събрали край разбитата площадка тази сутрин

Потърсен за коментар Георги Ангелов обясни, че детската площадка е изградена с лични негови средства и преди да бъде поставена на това място в селото е била на спортният комплекс "Маге", който е негова собственост. По думите му, докато кметувал имало оплакване от хората, че люлките се намират близо до улица и може да се случи някой инцидент. Затова Ангелов решил да прибере катерушките, още повече, че за изграждането на детския кът няма одобрен проект.

Георги Ангелов твърди, че площадката е изградена с негови лични средства

"Пожелах успех на кметицата, признах изборната й победа, друг е въпроса, че някои в Крум бълнуват", допълни бившият управник, които бе начело на Крум 8 години. Той бе убеден, че оставя на новата власт едно подредено село.

Хората се чудеха какво да направят с поломените катерушки сега

Според Петко Караджов, крумчани си отдъхнали, че Ангелов вече няма да е кмет
Мотивите на Георги Ангелов са, че площадката се намира близо до оживена улица и трябва да се премахне

Това е втори инцидент в димитровградското село Крум след изборите тази неделя. В понеделник местна бакалия осъмна със счупени стъкла, в селото коментираха, че това е в резултат на изборни страсти.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини