17 °C

В Крум: Загубил кмет си прибира катерушките от детска площадка

Жители на Крум, станали свидетели на изкореняването на детските съоръжения днес се възмущаваха от постъпката на бившия кмет

Загубилият изборите в димитровградското село Крум кандидат за кмет Георги Ангелов днес се пробва да прибере металните люлки и катерушки от детска площадка в селото. За екшъна, разиграл се тази сутрин разказаха пред медиите жители на Крум.

По тяхните думи, Ангелов заедно с двама приятели започнал да изтръгва от основите детските съоръжения, за които твърдял, че са негова собственост. Хора от селото извикали полиция, която спряла настървения бивш управник. Органите на реда му съставили протокол до изясняване на случая.

Припомняме, че в Крум за кмет на вота в неделя бе избрана Златка Тенева от ГЕРБ, която спечели с минимална преднина пред досегашния управник Георги Ангелов, издигнат от Инициативен комитет.

Според временния кмет на Крум Христоз Христозов, не е редно да се руши, нещо което е за нуждите на децата в селото. Христозов обясни, че терена върху който е направена площадката е общински и тя е изградена по време на кметуването на Георги Ангелов. Това обаче не е основание сега той да си прибира направеното, добави Христозов.

Измъкнатите от основи детски люлки се намират почти в центъра на селото
Временният кмет на селото Христоз Христозов
Възмутени крумчани се бяха събрали край разбитата площадка тази сутрин

Потърсен за коментар Георги Ангелов обясни, че детската площадка е изградена с лични негови средства и преди да бъде поставена на това място в селото е била на спортният комплекс "Маге", който е негова собственост. По думите му, докато кметувал имало оплакване от хората, че люлките се намират близо до улица и може да се случи някой инцидент. Затова Ангелов решил да прибере катерушките, още повече, че за изграждането на детския кът няма одобрен проект.

Георги Ангелов твърди, че площадката е изградена с негови лични средства

"Пожелах успех на кметицата, признах изборната й победа, друг е въпроса, че някои в Крум бълнуват", допълни бившият управник, които бе начело на Крум 8 години. Той бе убеден, че оставя на новата власт едно подредено село.

Хората се чудеха какво да направят с поломените катерушки сега

Според Петко Караджов, крумчани си отдъхнали, че Ангелов вече няма да е кмет
Мотивите на Георги Ангелов са, че площадката се намира близо до оживена улица и трябва да се премахне

Това е втори инцидент в димитровградското село Крум след изборите тази неделя. В понеделник местна бакалия осъмна със счупени стъкла, в селото коментираха, че това е в резултат на изборни страсти.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 17.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Справяте се много добре със задачите си днес и съвсем естествено се радвате на впечатляващи резултати. Усилията ви по разрешаването на даден проблем най-сетне се увенчават с успех. Ваш партньор може дави даде много ценна идея. Заслужава си да помислите за осъществяването й. Вечерта може да бъде много по-приятна, ако я споделите с приятели. Условията за това са идеални, но поемете вие инициативата.
17 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Не се поддавайте на изкушението да напътствате, оценявате и съдите. Във ваш интерес е да запазите добрия тон и ще спечелите. Имате перспективни планове, остава да намерите подходящите хора, с които да ги реализирате. Професионална оферта ще провокира активността ви в стремежа да спазите договорените срокове.
17 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
17 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви днес ще е свързана с различни срещи и ангажименти, и от вас ще се изисква да бъдете готови по всяко време да реагирате адекватно на ситуацията. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви тревожи. Скорошните финансови постъпления ще компенсират времето ви напоследък.
17 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се наложи да решавате проблеми предизвикани от ваши близки. Това може да отнеме голяма част от времето ви днес. Опитайте да разберете всяка от двете страни, но в никакъв случай не се изкушавайте да съдите. Праволинейността ви ще е достатъчна за да обърнете в положителна посока развитието на конфликта.
17 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще бъде добре, ако умеете да използвате подкрепата на звездите, разчитайки знаците на съдбата. Вашият оптимизъм е най-големият ви коз. Предстои ви добро представяне на изпити или на друго важно събитие за вас. Иска ви се да подновите дома си, сега е момента да го направите, увличайки и близките си в това начинание.
17 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Делови причини могат да променят плановете ви за деня. Решаване на финансов въпрос ще ви направи активни, но случаят не е за изпускане. Амбицирани сте да дадете всичко от себе си, осигурявайки си по-добра печалба. Близките ви ще поемат от грижите по дома, предвид заетостта ви.
17 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
От днес ще започне процес на преобразувание на работното ви място, който е наложителен за постигането на по-високи резултати. Включете се активно в тази акция, тъй като със сигурност бихте могли да бъдете много полезни. Предстои ви важен разговор, в който ще трябва добре да изложите позициите си. От това ще зависи вашият бъдещ авторитет.
17 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Доста емоции ви се събират напоследък, затова днес си починете и не мислете за работа. Въпреки, че не е характерно за вас, помързелувайте и се отдайте на любимите си занимания. Отношенията ви с вашия партньор са спокойни и безоблачни.
17 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изпълнени сте с добри намерения и от вас зависи те да се случат. Търсещите разнообразие ще имат срещи и ще се радват на приятелска компания. Започнатата подготовка по важна задача върви към края си. Предстои ви същинската работа и това ще ви ангажира цялото внимание.
17 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Възможни са промени, които няма да са в негативен план. Денят не е подходящ за финансови сделки и каквито и да е операции, свързани с пари. От вас струи бодрост, която се предава и на околните. Мислете за красиви неща и светът ще ви отвърне със същото. Нямате основания за недоволство.
17 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Грижите по семейството не спират за вас. И днес ще се занимавате с чуждите проблеми, а своите ще пренебрегнете. Намерет време за себе си. Имате нужда да се погрижите както за здравето си, така и личните си предпочитания. Всяко пренебрежение може да ви изведе от кондиция и да ви навреди.
17 юни 2021
Последни новини