Върнаха позитивните мисли върху 7 от табелите в Димитровград

Една от изчезналите табели бе тази до комплекс "Планета"

Акция по възстановяване на изчезналите табели с позитивни мисли предприе от началото на седмицата димитровградският Детски и младежки център. Както писахме в началото на октомври неизвестни вандали задигнаха надписите върху табелите на няколко места в града - до комплекс "Планета", ПМГ"Ив.Вазов", стадион "Раковски" и др.

Равносметката показва, че 7 от общо 21 поставени табели са били с отлепени надписи и афоризми. В два от случаите са изчезнали целите табели, заедно с поставката. Става дума за тези до ПМГ "Ив.Вазов" и Планетариума в парк "Вапцаров".

Инициативата, която популяризирахме в началото на август е по проект на френския доброволец Майлот Бенбалули и предизвика положителни отзиви у димитровградчани и хора от страната. На 21 различни места в града бяха поставени различни сентенции, а самото начинание направи популярен Димитровград дори в националните медии. Шефката на Детския комплекс Христина Ташева обясни, че сега са поставени нови мисли на български и чужди автори, след тях има и такива на поета-символ на Димитровград Пеньо Пенев.

На почти всички места табелите са възстановени

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини