Цената на винетката остава непроменена през 2012 г.

Цената на винетните стикери за 2012 ще остане непроменена. Това съобщи шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров пред Mediapool.

По думите му винетката ще има нов дизайн, който ще бъде представен в началото на декември. Лазаров каза още, че планираното за 2012 г. вписване на регистрационния номер на автомобила в специално поле на винетката най-вероятно ще отпадне.

Винетките за 2012 г. остават с непроменени цени спрямо тази година. Цената на седмичната винетка за леки коли ще е 10 лв., на месечната - 25 лв., а на годишната - 67 лв. За леките автомобили с чуждестранна регистрация годишната такса ще е 34 евро, месечната - 13 евро, а седмичната - 5 евро.

Миналата година Комисията за защита от дискриминация реши, че липсата на дневна винетка за лека кола, определената цена на срочния стикер и това, че той важи за една календарна година, а не за 12 месеца от датата на купуването му, дискриминират потребителите. Тогавашният министър на регионалното развитие Росен Плевнелиев заяви, че решението на КЗД ще бъде обжалвано от транспортното, регионалното и финансовото министерства.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини