Режат лентата на природния център в димитровградската Езикова в сряда

Центъръ за природни науки бе изграден в края на миналата учебна година, когато там се проведе и състезание по природни науки

Има вероятност зам.министърът на образованието Милена Дамянова да пристигне за откриването на Центъра по природни науки в димитровградската Езикова гимназия "д-р Иван Богоров". Пред Dimitrovgrad.bgvesti.net директорът на училището Красимир Кръстев коментира, че зам.министърът все още обмисля пътуването си до Димитровград.

Потвърждение се очаква и за присъствието на церемонията на американският посланик Джеймс Уорлик. Със сигурност обаче да пререже лентата на трите кабинета по физика, химия и биология ще пристигне шефът на фондация "Америка за България" Франк Бауър.

Както вече писахме, в сградата на ЕГ "д-р Иван Богоров" бе изграден център по природни науки с пари от фондация "Америка за България", която осигурява 137 000 лв. Цялата разработка струва 178 500 лв., останала сума от 41 500 лв. е местно финансиране между общината, завод "Неохим" и помощ от училищното настоятелство, припомни Кръстев.

Зам.министър Милена Дамянова бе в Димитровград преди година, когато откри асансьор за инвалиди пак в Езиковата гимназия

Трите модерно оборудвани кабинети по химия, биология  и физика, както и съвременна лаборатория за опити започнаха да се изграждат в школото в началото на 2011 година. Реконструкцията приключи в края на май, когато в центъра се проведе ученическо състезание по природни науки. До момента обаче, придобивката от която ще се ползват и останалите учебни заведения от града и общината не бе официално открита.

Т.Милева

 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини