ГЕРБ обжалва изборите и в село Брод

Кандидатът за кмет на димитровградското село Брод Делчо Делчев (ГЕРБ) обжалва пред Административния съд в Хасково резултатите от първия тур на изборите, каза председателят на димитровградската ОИК Димитър Гавазов. Загубилият кандидат-управник твърди, че на изборите в селото е трябвало да има балотаж.

Припомняме, че на 23 октомври Делчо Делчев събра гласовете на 19,52% от избирателите в Брод срещу 50,02% за кандидата на Земеделски народен съюз Димитър Делчев, който бе избран за управник на селото. Магистратите обаче, не са дали ход на първото заседание по делото, каза Гавазов.

Решение на Административния съд в Хасково до дни се очаква по другата жалба, касаеща резултатите от вота на първи тур в димитровградско, тя е в село Крепост. Припомняме, че там кандидатът за кмет от ГЕРБ Петър Митев оспорва това, че не е проведен балотаж на 30 октомври. Победителят - Димитър Белчев (ЗНС) не е получил с 1 глас повече от половината действителни гласове, a 50,06%. За Петър Митев са гласували 28,96% от избирателите.

Нито една жалба не е подадена за резултатите от гласуването на втори тур в димитровградско, поясни още шефът на ОИК Димитър Гавазов.

 Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини