Кметът Димов към спортните клубове: Пишете повече проекти

Кметът Иво Димов и представителят на спортното министерство за Хасковска и Кърджалийска области Силвия Тенчева призоваха клубовете да кандидатстват по различни проекти

Възможностите за ремонт и обновяване на димитровградската спортна зала "Младост" и стадиона в града е обсъдил при разговори в Министерството на младежта и спорта вчера кметът Иво Димов. Това стана ясно по време на среща с представители на всички спортни клубове в Димитровград днес, на която Димов призова ръководствата им да пишат и подават повече проекти.

Кметът каза, че в най-скоро време на сесия ще бъде внесена докладна, касаеща разработки на спортните клубове с предложението Общината да бъде партньор във всяка една от тях. "Колкото повече проекти подавате, толкова повече шанса за реализирането им е по-голям и парите, които ще се подпомогнат спорта в общината също", обърна се Димов към спортните дейци.

Същия призив направи и Силвия Тенчева, която е представител на Министерството на спорта за Хасковска и Кърджалийска област. Тя похвали община Димитровград, че е подавала най-много проекти миналата година и всички са били грамотно написани. Тенчева припомни сроковете за кандидатстване по двете програми - Спорт за децата в свободното време и Спорт за хората с увреждания и децата в риск. И двата срока са до декември месец, а новото тази година е, че всеки клуб може едновременно да реализира разработки и по двете програми.

Представители на всички спортни клубове присъстваха на срещата в общината

Целта на организирата в общината среща бе подготовката на тържество в Хасково, на което ще бъдат обявени най-добрите спортисти, треньори и отбори в Хасковска област. Идеята е на областния управител Ирена Узунова, която иска да превърне мероприятието в традиционно за областта. Тукашните клубове трябва да подготвят своите предложения и да ги изпратят в областния център до дни.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини