СДС изхвърля Мартин Димитров?

Времето на Мартин Димитров като лидер на СДС изглежда преброено.

Областният съвет на партията в София възложи на представителите си в Националния съвет, които са около 1/4 от членовете му, да гласуват против искания от лидера на партията Мартин Димитров вот на доверие.

Заради лошото представяне на президентския и местния вот по време на съвета вече се чуват гласове за оставка на председателя.

Причина за недоволството е факта, че Димитров не пое отговорност за изборните резултати на сините и дори заяви, че ще иска вот на доверие от съпартийците си на Националния съвет, насрочен за 22 ноември.

"Това е европейският начин за понасяне на отговорност след избори", заяви в началото на месеца Димитров.

Припомняме, че в края на октомври запитан от журналисти дали ще си подаде оставката заради крайно ниския резултат на сините на изборите, той отговори, че е готов да работи за партията на всяка позиция, но въпросът е да се прецени кой е най-добрият вариант.

Кандидадат-президентът на СДС Румен Христов и партньорът му Емануил Йорданов събраха едва 1,95% на първия тур на изборите след масов отлив на сините избиратели.

В тази връзка не бяха спестени критики от страна на лидера на ДСБ Иван Костов, който осъди "експеримента" на СДС за обединение с Евгений Бакърджев и Стефан Софиянски от ОДС, което, по думите му, е довело до подмяна на Синята коалиция.

"Това е причината и за лошия резултат. Ако не беше този експеримент, а друг кандидат от името на Синята коалиция, класирането щеше да е доста по-добро", каза бившият премиер и бивш лидер на СДС.

Той поиска СДС да осъзнае грешката си и експериментът веднага да бъде прекратен, защото в противен случай не е ясна съдбата на самата дясна коалиция занапред.

В реакция Мартин Димитров заяви, че няма да отговаря на Костов през медиите и ако той има да му каже нещо, да дойде в централата на СДС.

"Не знам Иван Костов да е поемал отговорност за каквото и да било. СДС ще развива самостоятелна политика, но ни предстои осмисляне на коалиционната политика. Компромисите ни ще бъдат сведени до минимум, писна ми СДС да носи чужди грехове", закани си синият лидер.

Съдбата на синия лидер ще стане ясна след четири дни.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини