Деца: Искаме ледена пързалка в Димитровград, кметът -ще има!

Цяла кошница с желания оставиха на кмета Димов децата от Димитровградските градини, част от тях той обеща да изпълни

Да има ледена пързалка в Димитровград бе едно от желания на децата от димитровградските градини, които бяха на посещение при кмета на общината Иво Димов тази сутрин. Поводът бе Световния ден на детето и годишнина от приемане на Конвенцията за правата на детето. 

Пожеланието за ледената пързалка дойде от Николай Петров от 4 „Б” подготвителна група в ОДЗ "Слънце". Иво Димов обеща, че ще има ледена пързалка в града, както и се нае да изпълни голяма част от желанията на децата, написани на хартиени цветя и плодове. Кметът обаче, бе затруднен от искането на малките димитровградчани да има заведение от веригата "Макдонълтс" тук.

Сред другите молби на малчуганите към управата на града бяха ремонтирани сгради на някои от градините, три нови физкултурни салона, люлки, катерушки и пързалки.

"За нас вашите желания са много важни, за да растете вие здрави, спокойни и щастливи", каза кметът. И припомни, че Димитровград е община приятел на детето.

След кратката церемония, малчуганите получиха сок, бонбони и шоколадови бисквити, с които ги почерпи Иво Димов. Срещата продължи с приятелски разтовор около масата в кметския кабинет.

Иво Димов почерпи децата с бисквити, бонбони и сок
Кошницата с желанията на децата от Димитровград

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини