Димитровград надигра Хасково в танцово шоу по БНТ

Клубът за народни хора "Тракия -1"

Димитровградският клуб за хора "Тракия -1" победи в танцово шоу по БНТ "Любителите на фолклора" от Хасково. В оспорвания двубой на сцената на "Надиграй ме" димитровградчани набраха 56,28% срещу 43,72% за хасковлии.

В рамките на три кръга танцьорите от двата града най-напред играха пазарджишка копаница, после разучаваха сложно хоро, накрая показаха различни стилове в ръченицата.

В последният кръг "Тракия -1" разчупи традициите и внесе хумористичен елемент, което не остана незабелязано от журито. Освен оценките, за победата на димитровградският клуб спомогна и голямата зрителска подкрепа чрез гласуването с есемеси.

Преди началото на танцовата битка клубовете си размениха подаръци. От "Тракия -1" буквално хвърлиха ръкавица на хасковлии, подарявайки на техният ръководител Галина Щерева чифт, закупен от димитровградския пазар. Нашите таньори получиха кошница с царевица от опонентите си.

В края на прякото предаване по БНТ тази вечер, ръководителят на димитровградският клуб Ирина Костадинова благодари на всички, подкрепили "Тракия -1". С тази победа клубът за народни хора получава правото да се яви на големия финал на шоуто "Надиграй ме" на 15 януари, когато ще се конкурират седем отбора от страната.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини