Осъдиха димитровградска счетоводителка, мамила фирми

3 години условно с 5 години изпитателен срок постанови състав на Районния съд в Димитровград срещу счетоводителката Катя Маринова, бивш член на ГЕРБ.

Първоначално прокуратурата повдигна обвинение срещу нея, че в качеството си на счетоводител на частна фирма е присвоила 1 593 327 лв. В хода на наказателния процес стана ясно, че сумата не е такава.

Според магистратите обаче обвинението е некоректно, защото тя не е присвоила, а злоупотребила с доверие. Освен това Маринова бе призната за виновна за сумата от 523 272 лв.

Катя Маринова бе арестувана преди две години в центъра на Димитровград. Тогава съдът постанови по-леката мярка за неотклонение – парична гаранция, в размер на 10 000 лв. От началото до края на делото адвокатът на Маринова – Пламен Вълканов, който бе депутат от БСП във Великото народно събрание, твърдеше, че клиентката му е невинна. В последната си дума пред съда тя заяви, че не се признава за виновна. Присъдата, произнесена от съдия Иван Маринов, може да бъде обжалвана пред окръжните правораздаватели в 15-дневен срок.

източник: Novinarug.com

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини