Последно: Спират 12 влака, минаващи през Димитровград

Зам.кметът Христо Колев оповести пред журналисти последните промени в разписанието на влаковете на гара Димитровград

12 влака от общо 18-те пътуващи от и за гара Димитровград ще бъдат спрени, съобщи пред журналисти днес зам.кметът Христо Колев. Той е присъствал на среща на общините, попадащи в ЖП район Пловдив, на която е станало ясно за промяната.

Сред спрените са четири пътнически и един бърз по направлението Пловдив-Свиленград, като бързията е "Хебър", които тръгва от Димитровград в 04.02 мин., уточни Колев.

В направлението Стара Загора -Димитровград от десет пътуващи влака се спират шест. Остават международния влак Букурещ-Капъ Куле и един пътнически влак. Спират се обаче от движение два бързи влака Русе-Димитровград и Димитровград -Русе, подчерта ресорният зам.кмет.

По направлението за Момчилград и обратно от 6-те движещи се влака, също се спират два влака, остават четири.

Тази сутрин зам.кметът е бил уведомен с телеграма, че по направлението Пловдив-Свиленград се спират още три пътнически влака, а по направлението за Стара Загора отпадат и двата пътнически влака. Така в тази посока хората ще могат да се придвижват само с межждународен влак, този пътуващ за Капъ Куле, коментира Колев. При това положение от понеделник до 23 февруари всички влакове се спират хората ще бъдат извозвани с автобуси.

Временно от 14 декември до 5 януари се спират и други влакове по тези направления, така за Пловдив хората ще могат да се придвиждат с 10 влака, а в посоките Стара Загора и Момчилград с по два влака. Христо Колев обобщи, че общо спрените влакове, минаващи през гара димитровград досега са 12 на брой.

Малко по-късно пред журналисти кметът Иво Димов съобщи, че днес има среща с представители на железниците, на която ще настоява в графика на гара димитровград да останат три важни влака.  Двата са в посока Стара Загора, единият е за Русе. По думите на градоначалникът, те имат пълняемост над 40%, което не е основание да бъдат премахнати. Кметът коментира, че ако се наложи ще проведе срещи и с ръковоството на БДЖ в София, както и на ниво министерство, за да намери разрешение въпроса.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини