Путин уважава вижданията на участниците в масовите протести

Владимир Путин прояви уважение към вижданията на десетките хиляди демонстранти, излезли на протест срещу резултатите от изборите миналата неделя, заяви днес говорителят на руския премиер, Дмитрий Песков, цитиран от ДПА.

"Всеки има право да изрази мнението си, ако прави това мирно и спазва закона", каза Песков. "Ние уважаваме вижданията на протестиращите, чуваме онова, което те казват, и ще продължим да се вслушваме в тях", добави той.

Близо 100 000 души се включиха вчера в най-големия протест в Москва от повече от десетилетие, посочва ДПА, уточнявайки, че според полицията участниците били към 25 000. Хиляди други протестираха по улиците на Санкт Петербург и Владивосток, съобщено бе и за десетки арестувани в градовете Перм в Урал, и Хабаровск в руския Далечен изток.

Невиждано по мащаби от идването на Путин на власт през 2000 г. движение събра в Москва според независими оценки между 50 и 80 хиляди души (според полицията - 25 хиляди).

Хиляди участваха в демонстрации в около петдесет града на страната. "Руското правителство няма коментар по този въпрос", заяви късно снощи говорителят на Путин, Дмитрий Песков, за най-популярния руски информационен сайт Газета.ру.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини