Вазовци в джаза, с тях стартира Младежки фестивал

Младежки джаз фестивал започна в Димитровград, първият изнесен концерт бе в ПМГ "Ив.Вазов"

Младежки JAZZ фестивал започна днес в Дмитровград, той ще продължи три дни, а проявата е част от Коледно-новогодишната програма на общината. Първата изява събра днес в актовата зала на ПМГ "Ив.Вазов" ценители на хубавата джаз музика.  

Пред учениците се представиха акустичното джаз-трио на Димитровград и „Станислав Арабаджиев Трио+". Същите концерти са предвидени пред възпитаниците на Езиковата гимназия и СОУ"Васил Левски" в следващите два дни. 

Утре вечер в Клуба на дейците на културата ще бъде прожектиран филм за Луис Армстронг, предоставен със съдействието на посолството на САЩ. 

Малко след това в камерната зала на клуба концерт ще изнесе „Иван Тодоров джаз квартет"-Димитровград. Програмата предвижда и представяне на книгата на Владимир Гаджев „Джаза в България, Българите в джаза".

Ръководителят на Акустично джаз трио Димитър Русев

В сряда младежкият джаз фестивал продължава в камерната концертна зала на СОУ „Васил Левски", където пред възпитаниците на паралелките с профил „Музика" ще се представят студенти от академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив. Филм за „Животът на Дюк Елингтън" ще бъде показан отново в КДК същата вечер, а в камерната зала ще гостуват студентски джаз формации от пловдивската академия и „Веселин Койчев трио".

Учениците от ПМГ в Димитровград посрешнаха с аплодисменти хубавата музика

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини