С българо-италиански джаз свърши Младежкия фестивал в Димитровград

Рикардо Киарион свири в Димитровград

Концерт за ценители и на академично ниво изнесоха снощи в камерната зала на КДК италианският китарист Рикардо Киарион и колегата му от България Веселин Койчев.

Двамата, освен преподаватели са и концертни музиканти, които се срещат по линия на различни програми за обмяна на студенти и започват съвместна дейност.

Койчев е преподавател по китара в отдела „Поп и джаз изпълнителско изкуство” , катедра „Музика” на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” и в Академията за Музикално, Танцово и Изобразително Изкуство в Пловдив.

 Рикардо преподава джаз китара в Държавната консерватория "Jacopo Tomadini" и в Консерваторията „Джузепе Тартини” в Триест, Италия. Носител на различни награди от международни конкурси.

Снощи в Димитровград към двамата се присъединиха и барабанистът Христо Йоцов, също преподавател и музикант с множество изяви, и контрабасистът Димитър Карамфилов.

Програмата включваше авторски композиции и теми от световната джаз класика. Концертът постави финала на младежкия джаз фестивал в Димитровград.

Рикардо свири заедно с Веселин Койчев и още двама музиканти

Публиката не пестеше аплодисментите си

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини