Боевски: Никога не са ме разследвали за наркотици в България

След като вчера излъчи първа част на единственото телевизионно интервю с Гълъбин Боевски, днес рубриката „Гореща точка” с Николай Бареков в сутрешния блок на TV7 „Бодилник” излъчи и втора част от материала на топновинаря Георги Налбантов и оператора Атанас Захариев. Единствено Новините на TV7 имат специален екип в Бразилия, за да отразят от мястото на събитието скандала с олимпийския шампион по вдигане на тежести.

„Искам всички хора да знаят, че нямам вина. Сигурен съм, че това ще се докаже. Искам да гледат на мен като на олимпийски шампион, а не като на престъпник”, каза пред камерата на TV Гълъбин Боевски, който коментира и хипотезата, че наркокартел е нагласил схемата по задържането му, тъй като ги е издал пред властите. „За да издадеш някой, трябва да знаеш нещо. Не знам за никакъв канал”, категоричен беше Боевски. „Никога не са ме разследвали за наркотици в България.”

„Моите фирми са достатъчно бели и чисти и всичко може да се провери. Нормално е като започваш нов бизнес да вземеш кредит и след това да го връщат. Приходите са достатъчни, за да покриваме разходите по кредита”, обясни Боевски. „Абсурд е, че Валтер Папазки ми е отпуснал кредит за залите. Излезте от жълтите вестници. Никога не съм се занимавал с престъпления”, добави олимпийския шампион.

„За мен всичко от 11-годишен е подчинено на спорта. Никога не съм имал намерения да имам много пари, да се правя на бандит”, каза още Гълъбин Боевски.

Късно във вторник прокуратурата в Сао Пауло официално повдигна обвинението си към олимпийския шампион за международен трафик на наркотици. До 10 дни адвокатите му трябва да представят тезата на защитата.

Пълното интервю с Гълъбин Боевски за TV7 можете да гледате тук и тук

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини