Да изчезнеш за 15 секунди. Ловък тийнейджър арестуван в Габрово

Спомняте ли си онзи филм "Да изчезнеш за 6о секунди". Нищо не е това. Пък и е само на кино. Българската действителност надхвърля фантазията на сценаристите. Реалитито ражда немислими сюжети, за радост и възторг на масовия потребител. Героични са нашите бандюги, и всеки може да заслужи своя звезден миг медийна слава, стига да покаже качества, които да го откроят в днешния полицейски бюлетин. Както е с 19-годишния младеж от Варна, заловен в Габрово, който извършвал грабежи максимум за 15 секунди.

За един месец тийнейджърът извършил следната поредица от престъпления, пише dnes.bg, като се позовава на габровската полиция:

- кражба на 14 лева от аптека на ул. „Опълченска" в Габрово;
- кражба на 223 лева от магазин за дрехи на ул. „Радион Умников";
- кражба на мобилен телефон „Самсунг" от магазин на ул. „Радион Умников";
- кражба на CD плеър марка "Краун", както и 60 лв. от заведение на ул. „Априловска".

Според разследващите младежът е прониквал чрез взлом в обектите, които били снабдени със СОТ и максимум за 15 секунди извършвал кражбите.

Част от вещите, предмет на престъпление, са намерени и иззети. С постановление на Районната прокуратура на Християн Тодоров е наложена мярка „задържане под стража“ за срок от 72 часа. В регистрите на МВР той фигурира като осъждан за множество кражби. Няма яснота при какви обстоятелства е задържан този път.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини